15 Mart 2009 Pazar

MARMELATLI KURABIYELER

marmelatli kurabiyeler
En son siparis uzerine hazirladigim kurabiyelerden biri olan marmelatli kurabiyelerin tarifini vermek istedim.Ayrica bu hafta 13 Kilo sürpriz kurabiye hazirladim siparis üzerine...
MARMELATLI KURABIYELER

Malzemeler:
1 paket margarin(ben tereyagi kullandim)
5 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Kayisi marmelati-kusburnu marmelati
dovülmüs findik
2 corba kasigi tepeleme misir nisastasi
aldigi kadar un
Yapilisi:
Oda sicakligindaki margarin,pudra sekeri ile güzelce yogrulur.Vanilya,yumurta sarisi(beyazi üzerine sürmek icin ayrilir)nisasta
ve un azar azar ilave edilerek yumusak kivamli bir kurabiye hamuru elde edilene kadar yogrulur.Hamur cevizden ufak bezeler yapilir ve ortalarina hafifce bastirarak once yumurta beyazina bulanir sonra da dovülmüs findiga bulanarak tepsiye dizilir.160 derecelik onceden isitilmis firinda biraz pisirilir,tamamen kizarmadan firindan alinip,renkli marmelatlardan kurabiyelerin cukur olan kisimlarina bir kasik yardimi ile sari ve kirmizi renkli marmelatlardan paylastirilip kurabiyeler tekrar firina verilip 4-5 dakika daha pisirilir ve firindan alinir.Kurabiyelerimiz ilik veya soguk olarak servis edilir.
AFIYETLER OLSUN!!!!
Friendster images
BADEMLI UN KURABIYESI

bademli un kura

Sevgili TUGBA nin( http://keyiflimutfagim.com )etkinlege tekrar daveti icin kendisine cok tesekkurler ediyorum ve bu seferde etkinligin son gununde güzel bir kurabiye tarifi ile katiliyorum.

Bu kurabiyeyi NERMIN Ablaya ziyarete gittigimizde yemistim ve cok begendim bana da bu hafta bu tarifi denemek kismet oldu.Cocuklar ve esim cok begendiler tavsiye ederim sizde deneyin mutlaka begeneceksiniz.

Gelelim tarife:

BADEMLI UN KURABIYESI

Malzemeler;

4 corba kasigi Pudra sekeri

1 paket margarin(ben tereyagi kullandim)

1,5 cay bardagi cekilmis badem(önce kavuracagiz)

1 paket vanilya

aldigi kadar un.

YAPILISI:

nce bademi yanmaz bir tavaya alalim az yag ilave edip bademleri güzelce kavuralim sonra ocaktan alip az sogutalim.Mutfak robotunda cok fazla incetmeden cekelim.

Simdide hamurumuzu yoguralim.Oda sicakligindaki tereyagi,pudra sekeri,vanilya karistirilir daha sonra azar azar un ilave edilir ve cekilmis badem ilave edilip yogrulmaya devam edilir.kulak memesinden az yumusak bir hamur elde edince yogurma islemi birakilir.10 dakika dinlendirildikten sonra sekil verme isine gecilir uzun rulolar yapilir ve hafif yassiltilip verevine kesilir üzerine catalin tersi ile bastirilip uzun cizgler cekilir.

Önceden isitilmis 170 derecelik firinda alti guzelce kizaracak ,uzeri de hafif kizaracak sekilde pisirilir.Firindan cikinca arzuya göre pudrasekeri serpilir.

ilik olarak veya soguyunca servis edilir.

AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friendster images
Un kurabiyesi

Un kurabiyesi.JPG

Bu seferki etkinlige ev sahipligi yapan sevgili arkadasim http://sefertasi.blogcu.com a cok tesekkurler ediyorum ve etkinlikte basarilar diliyorum,kendisine kolay gelsin.Ayrica beni de davet ettigi icin cok tesekkurler ediyorum.Etkinlige blogumun ilk tariflerinden olan bademli un kurabiyesi tarifi ile katiliyorum..Bu kurabiyeyi yiyen misafirlerim ve ev halki cok begendiler,size de denemenizi tavsiye ediyorum...Kolay gelsin.

BADEMLI UN KURABIYESI

Malzemeler:

1 paket tereyagi (250gr)

Yarim su bardagi siviyag

1 su bardagi pudra sekeri

Yarim su bardagi file badem

3 yemek kasigi nisasta(ben misir nisastasi kullandim)

aldigi kadar un

Yapilisi:

Pudrasekeri ve tereyagi elle güzelce yogrulur.Daha sonra siviyag ve nisasta ilave edilir,un yavas yavas ilave edilerek kulak memesinden az daha yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave edilmeye devam edilir.Hamur 15-20 dakika dinlendirilir ve hamurdan kücük parcalar koparilip yuvarlak toplar yapilir file bademe batirilip yagli kagit serilmis firin tepsisine aralarinda biraz bosluk birakilarak dizilir.

önceden isitilmis 160 derecelik firinda alti hafif kizaracak ve üzeri beyaz kalacak sekilde pisirilir.Firindan alindiktan sonra üzerine pudrasekeri serpilir.

soguyunca servis yapilir.

AFIYETLER OLSUN~!!!!!!!!

Ben bu kurabiyeyi yapip güzelce agzini kapatip dipfrizde muhafaza ediyorum,lazim oldugunda cikarip misafirlerime ikram ediyorum...!!!!!!!!!!

Friendster images
http://zehra50.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.