15 Mart 2009 Pazar

KOLAY BÖREK,BUZLU BÖREK



Boregimiz hazir yufkayla yapiliyor,yapilisi cok kolay olan bu boregimizin tadi da su boregine benziyor.mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

PEYNIRLI KOLAY BOREK

Malzemeler;1 kilo hazir yufka
;1,5 su bardagi sut
;1 su bardagi yogurt
;1 su bardagi siviyag
;4 yumurta
;1 paket kabartma tozu
;2 kasik sirke
IC malzemesi;Beyaz peynir,maydanos
Yapilisi;3 Yumurta cirpma teliyle iyice cirpilir ve sivi malzemeler ilave edilip karistirilir.Kabartma tozu da katilir.Yufkalar bir tezgahin uzerine acilir,bir tanesi serilir ve uzerine sivi malzemeler dokulup hertarafina surulur.Daha sonra peynir ve maydanos karistirilir ve yufkanin uzerine serpilir.Yufka basparmak ve isaretparmagiyla pileler yapilarak toplanir ve bir araya getirilir.Yufkanim biri de yaglanmis tepsiye serilir,elle toplanan yufka da ay seklinde tepsiye alinir diger yufkalara da ayni islem uygulanir.Yufkalar bitince sivi malzeme yufkalarin uzerine serpilir.Yanlardaki parcalar tepsinin uzerine ortulur.Eger tepsiniz kucukse 1 yufka artar onu da boregin uzerine ortebilirsiniz uzerine de 1 yumurta ve 1 kasik sivi yag cirpilip surulur.200c onceden isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.

AFIYET OLSUN!!!



Image Hosted by ImageShack.us



BUZLU BOREK

Bu borek de cok kolay ve cok begendigim bir borek .

BUZLU BOREK

Malzemeler;

6 adet haslanmis patates

3 yumurta

4 adet yufka

1 su bardagi sut

200gr beyaz peynir

yarim su bardagi siviyag

Yapilisi;

Patatesler rendelenir,ve diger sivi malzemeler,peynir guzelce karistirilir.Yufkanin biri tezgaha serilir ve hazirlanan malzemeden konup guzelce hertarafina yaglanir.daha sonra diger yufka serilir ve uzerine tekrar sivi malzeme konup yaglanir ayni islem 4 yufka bitene kadar yapilir ve en uste de surulup yufkalar guzelce rulo yapilir.ortadan ikiye kesilip yan yana konur ve dipfrizde donmasi icin birakilir 1 gece kadar kalabilir,daha sonra dipfrizden alinip buzdolabina konur ve henuz donken bicakla 2 ser santim kalinliginda enlemesine kesilir ve firin tepsisine yatik sekilde dizilerek onceden isitilmis firinda 200-220c de alti,ustu kizarana kadar pisirilir.sicak sicak servis yapilir.

AFIYET OLSUN!!!!

Friendster images

http://zehra50.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.