24 Temmuz 2010 Cumartesi

BESLENME DÜZENİ MARANKİ’DEN


Beslenme düzenimiz konusunda bilmemiz gerekenleri Sayın Dr.Ahmet Maranki’den bilgi alarak öğrenelim. Biliyoruz ki artık sağlıklı beslenen insanlar neredeyse 10 yaş kadar bile genç gösterebiliyorlar. Sağlıklı beslenmek bu kadar önemli. Kimilerimiz bu değerin farkındalar ve gerekli önemi değeri veriyorlar ama kimilerimiz de vermiyorlar. Hanımlar çok güzel daha çok özen gösteriyorlar ve önemsiyorlar bu sağlıklı beslenme sağlıklı düzenli yeterli dengeli beslenme konularında daha ilgililer. Zayıflama ya da kilo verme kilo alma gibi durumlardan olsun sanırım daha yakından takipteler. Bir de bunların üstüne güzellik olarak gençlik olarak dirilik dinçlik olarak da beslenmenin ne kadar öneminin olduğunun farkındalar.

Güzelliğin buna bağlı olduğunu biliyorlar. Erkekler daha çok eşlerinden duydukları ya da onların yönlendirmeleri doğrultusunda bunları yapabiliyorlar uygulayabiliyorlar.

Çoğunun iş durumları iş toplantıları gibi nedenlerden dolayı beslenmesinde belli bir düzen oluşmuyor. Ama kadınlar yine de ellerinden geldiklerince eşlerine bu konuda destekler.

Sabahları kahvaltısız evden yollamamak gerek ve akşamları da kesinlikle beraber akşam yemeği yenmelidir. Beklenmelidir. Sağlık olunca iş beslenmenin önemi olunca her şey durmalıdır. İş de durmalıdır başka şeylerde durmalıdır. Sağlık bizim başına bir kere bir şey geldiğinde belki yolundan geri dönülemez bir kırılan cam gibidir. Ona gözümüz gibi bakmalıyız.

Doktor Maranki de bu konuda nelere dikkat etmemizi düzenli beslenmenin nasıl olması gerektiğini söylemiş; çok güzel bilgiler.

- Akdeniz tarzında sağlık var. Akdeniz yeşilliklerinde sağlık var. Salatalarımıza mutlaka Akdeniz yeşilliklerinden koymalıyız. Ve soslarımız salata sosu ağır soslardan değil de az yağ az tuz ve limondan oluşmalıdır. Tercihe göre sirke de kullanılabilir.

- Günlük 5-6 porsiyon olarak meyve ve sebze tüketilmelidir.

- Ekmek ve makarnanın esmer olanları tercih edilmelidir.

- Yemeklerde bitkisel yağlar kullanılmalıdır.

- Lahana yenmelidir. Lahanagillerden örnekler mesela; karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, turç tercih edebilirsiniz.
- Günde bir diş sarımsak tüketilmelidir. Kansere karşı birebirdir. Ve kalp hastalıklarının da düşmanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.