28 Aralık 2009 Pazartesi

Cilt problemine etkili çözümler

Cilt problemine etkili çözümler10 Cilt problemine etkili ve pratik çözümler.


Mükemmel bir cilde sahip olmak için artık iyi bir rehberiniz var. Kızarıklıklardan tutun da geniş gözeneklere kadar çoğu kadının muzdarip olduğu cilt problemlerini ve çözümlerini sizler için araştırdık.


Cilt problemlerinizle savaşmak istermiydiniz?

1- Kızarıklığı azaltın!
Sebebi tam olarak bilinmese de, ten rengi açık olanların cildi daha çok kızarır. Bu çok sık rastlanan bir cilt problemidir.

Evde: Kan damarlarının genişlemesine neden olan acı ve baharatlı yiyeceklerden, alkolden kaçınmakla işe başlayabilirsiniz. Cilt bakım ürünleri seçerken, sonu asitle biten ve cildi tahriş etme potansiyeli bulunan içeriklerden uzak durun. Bunların yerine, kızarıklıkları yatıştıran koyungözü, meyankökü ve kahve ekstreleri içeren ürünleri tercih edin. La Roche-Posay Rosaliac Anti-Redness Moisturizer nemlendiriciyi deneyebilirsiniz. Ayrıca mutlaka yatıştırıcı bir temizleyici ve tonik kullanın. Tonik, cildin pH dengesini korur ve nemlendiricinin daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Temizleyici olarak Murad Soothing Gel Cleanser'ı deneyin.

Profesyonel bakım: Hiç geçmeyen bir kızarıklığınız varsa, geniş bir tetkik için dermatologa görünün; bir deri hastalığı olan rosacea'nız olabilir. Ama eğer cildiniz sadece ekstra hassassa, metroniadazol gibi topikal antibiyotikler onu sakinleştirebilir. Ayrıca kızarmayı ve yağ üretimini azaltmak için düşük dozlarda botoks da enjekte edilebilir. Eğer damar çatlaması varsa lazerlere başvurabilirsiniz. Çatlak kan damarlarını hedef alıp onları yok etmede çok başarılı sonuçlar verir.

2- Yaşlanan dudaklarınızı dolgunlaştırın!

40'larınıza geldiğinizde dudaklarınızın inceldiğini ve kenarlarının sarkmaya başladığını fark edebilirsiniz.

Evde: DuWop Lip Venom gibi esansiyel yağlar içeren dudak dolgunlaştırıcılar geçici ama harika birer çözüm. Eğer dudaklarınızda yanma hissinden hoşlanmıyorsanız, uzun süreli dolgunluk için peptid içeren Darphin Age Defying Lip Balm benzeri ürünleri deneyin.

Profesyonel bakım: Angelina Jolie'ninkini andıran dudaklara giden yol dolgu maddelerinden geçiyor. Restylane, dudak kenarlarını belirginleştiren daha sert bir jel, Juvederm ise daha yumuşak ve bütün dudak dokusuna yayılıyor.


3- Koyu halkaları silin!

Göz çevresi sorunları, genetik, ince cilt veya uykusuzluk gibi farklı faktörlere bağlı olabilir.

Evde: Bazı içerikler koyu halkaların tedavisinde ve önlenmesinde işe yarayabilir ama sorunu tamamen çözmez. Mor görünümün hafiflemesi için kılcal damarları sıkılaştırıcı özelliği bulunan kafein içerikli ürünleri tercih edin. Böylece cildin koyu renkte görünmesine neden olan kan toplanmasını önlemiş olursunuz. Peptidler ve retinoidler, kolajeni uyararak kan damarlarının üzerindeki cildi kalınlaştırır ve çizgileri yumuşatırlar. Kremden daha etkili olan ve nemlendirici altına sürüldüğünde içeriklerin cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlayan bir serum kullanmanızda da fayda var. Shiseido Benefiance Nutri-Perfect Eye Serum iyi bir seçim olabilir. Ama unutmayın, hiçbir şey sekiz saatlik bir uyku kadar etkili olamaz!

Profesyonel bakım: Koyu halkaları yok etmenin en iyi yolu dolgu maddeleridir. Göz çevresine Restylane enjekte ettiğinizde, halkanın göründüğü çukur bölgeyi doldurmuş ve böylece cildin dokusunu kalınlaştırmış olursunuz.

4- Yaşlılık lekeleriyle savaşın!

Yaşlılık lekeleri, korunmasız şekilde güneşe çıkmanın sonuçlarından biridir.

Evde: Güneşten korunmak, yaşlılık lekelerini önlemek için başlıca yoldur. Antioksidanlar içeren Estee Lauder Dayuear Plus Multi-Protection Anti-Oxidant Lotion SPF 30 losyonu kullanabilirsiniz. Varolan lekeleri ise glukosamin ve C vitamini içeren DDF Discoloration Reversal-Pod ya da Clarins Bright Plus HP Intensive Brightening Botanical System ürünleriyle azaltabilirsiniz.

Profesyonel bakım: Dermatologlar, genellikle hidro-kinon gibi topikal bir renk açıcı tavsiye ederler. Bu konuda farklı görüşler olsa da, şimdiye kadar yapılan çalışmalar bu maddenin insanlarda kansere neden olmadığını gösteriyor. Derin lekelerden kurtulmak için ise lazer tedavilerinden faydalanabilirsiniz.

5- Kırışıklıkları önleyin!

201i yaşlarınızda önlem alın, 40'larınızda tedavi edin.

Evde: Kolajen kırılmasını önlemek için cildinizi gün boyunca antioksidanlarla ve MMP önleyici içeriklerle koruyun. Ve her zaman güneşten koruyucu ürünler kullanın. Peter Thomas Roth Ultra Lite Oil-Free Sunblock SPF 30'u deneyebilirsiniz. Gece ciltteki kolajen üretimini artırmak için retinol ve pep-tid içeren ürünleri tercih edin. N.V Perricone M.D. Neuropeptide Deep Wrinkle Serum ve Roc Correxion Night Cream'i kullanabilirsiniz.

Profesyonel bakım: Retin-A gibi retinoidler kırışıklıkları azaltırlar, ama daha derin olanlar için en iyi çözüm dolgu maddesi enjeksiyonlarıdır. Daha öncekiler birkaç ay boyunca etkili oluyordu. Mimik çizgilerini önlemek için de bu kırışıklıklara neden olan kasları paralize eden Botox kullanın!

6- Cilt dokusunu düzeltin!

Güneşin yıllar boyunca verdiği zarar sonucunda cilt kalınlaşır, üzerinde ölü ve sert bölgeler oluşur.

Evde: Hücre yenilenmesini hızlandırmak için Avene Diacneal gibi retinol içeren ürünler kullanın. Cilt yüzeyini lipid içeren ürünlerle de yumuşak tutabilirsiniz. Bunun için içerisinde seramid bulunan kremleri tercih edin. Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect Moisture Cream SPF 30'u deneyin.

Cilt düzensizlikleri için en iyi çözüm dermatolog ofislerinde yapılan peeling işlemleridir. Cildin anında yumuşamasını ve gözeneklerin küçülmesini sağlarlar.

7- Akneyle savaşın!

Sivilce sadece ilk gençlik döneminde rastlanan bir sorun değil. Her yaşta, hatta menopoz sonrasında bile ortaya çıkabiliyor.

Evde: Yüzünüze çeşit çeşit ürün sürmeden önce içeriklerine bir göz atın. Sivilcelerinizin nedeni kullandığınız kozmetik ürünler olabilir. Kullanacağınız ürünün etiketinde nonkomedojenik yazdığından emin olmalısınız. Sivilcelerle savaşmanın en iyi yolu mu? Benzoyl peroxide ve salisilik asit içeren tonik ve temizleyiciler. Dermalogica Medibac Overnight Clearing Gel'i deneyin. Ama bu içerikler cildi tahriş edebilirler, bu nedenle hassas bir cildiniz varsa nemlendirici de içeren Dermalogica Ultra Calming Cleanser gibi ürünleri tercih edin.

Profesyonel bakım: Eğer menstrüasyon günlerinizle akneleriniz arasında bir ilişki olduğunu düşünüyorsanız, doğum kontrol hapları en iyi çözüm olabilir. Bir başka çözüm de sivilceleri topikal antibiyotiklerle tedavi etmektir. Ciddi akne problemleri için dermatologlar, oral antibiyotikler yazabilirler. Cildinizin genel durumunu iyileştirmek için ne yapabilirsiniz? En iyi yöntem, dermatolog ofislerinde uygulanan ışık terapisi. Bu tedavi, porların içini boşaltarak temizleyen bir vakum ve bakterileri öldüren IPL (Intense Pulse Light) sisteminden oluşuyor. Hem anında, hem de uzun süreli etkilerini görebilirsiniz.

8- Gözenekleri küçültün!

Yaygın inanışın aksine gözeneklerin boyutları değişmez. Ama cildiniz yaşlandığında daha geniş görünürler.

Evde: L'Oreal Skin Genesis Pore Minimizing Skin Re-Smoother nemlendirici veya Neutrogena Deep Clean jel temizleyici gibi salisilik asit ve retinol bazlı ürünlerle cildinizin yağ üretimini azaltın ve gözeneklerin içini temizleyin. Ayrıca, ışık yansıtıcı özellikleri olan ürünlerle gözenekleri çabucak kamufle edebilirsiniz.

Profesyonel bakım: Smoothbeam gibi nonablative lazerler gözenekleri küçültme konusunda çok derece etkili sistemlerdir.

9- Kuru cildi nemlendirin!

Cilt kuruluğu sıcak havalarda bile sorun olabilir.

Evde: Epidermal bariyeri korumak için cildin pH'ını dengeleyen yumuşak bir temizleyici kullanın. Gliserin, hyalüronik asit ve üre gibi nemlendiriciler içeren ürünleri tercih etmenizde de fayda var. Neutrogena Ageless Essentials Continous Hydration SPF 25'i deneyin.

Profesyonel Bakım: Ölü cilt hücreleri üst üste birikip, cilt üzerinde kalın bir tabaka oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle, nemlendirici bakımlar yumuşak ve ışıltılı bir cilt için vazgeçilmezdir. Bir cilt bakım uzmanı, cildinizi nazikçe soyduktan sonra nemlendirici maske ve kremlerle bakım yapabilir.

10- Donukluğu giderin!

Yaşla birlikte hücrelerin kendilerini yenileme hızları azalır ve cildin üst tabakası kalınlaşır. Bunun sonucunda, cilt tonunda ve ışıltısında azalma meydana gelir.

Evde: Peeling, ölü hücreleri temizlerken donukluğu da giderir. Clinique Exfoliating Scrub'ı deneyebilirsiniz. Ama kuru cilde haftada iki kereden fazla peeling uygulamamaya özen gösterin. Anında ışıltı için Peter Thomas Roth Radiance Oxygenating Masque'i kullanabilirsiniz. Bu etkili maske, içeriğindeki meyankökü ile cildi aydınlatıyor.

Profesyonel bakım: Dermatolog ofislerinde yaptıracağınız peeling'ler ile evde uygulayacağınız bakımlar birbirini tamamlayacaktır. Bu sayede çok daha kalıcı sonuçlar elde edersiniz. Cildinizi bir bütün olarak canlandırmak ve gençleştirmek için lazer sistemlerine başvurabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.