26 Ekim 2009 Pazartesi

Gözlerdeki Kırışıklıkları Önleyin!

Gözlerdeki Kırışıklıkları Önleyin!Kırışıklarla mücadele zannedildiği kadar zor değildir. Doğru ürünlerle düzenli bakım yapmak ve biraz cildinize özen göstermek, kabusunuz olan kırışıklıkların hayatınıza çok daha geç girmesini sağlayacaktır. İşte size birkaç ipucu!



Kırışıklarla savaşta etkin maddeler açısından zengin kremler kullanmak oldukça yararlıdır.
Örneğin, “SOD”, serbest radikallere karşı başarı ile kullanılan enzimlerin kısaltılmış tanımıdır. Duyarlı göz kapaklarına hasar veren oksijen moleküllerini zararsız hale getirir.
Göz çevresine bir sıcak, bir soğuk ıhlamur kompresi uygulamak ve yaz mevsiminde taze incir halkalarını göz üzerine yerleştirerek bekletmek, olumlu sonuçlar verecektir.
Yazın havuzda gözleriniz klorlu sudan dolayı kızarıyorsa, mutlaka yüzme gözlüğü takın.
Yorgun gözlere serinletici ve canlandırıcı bir etki için, 2 adet kaşığı 15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuyan kaşıkların altlarını göz kapaklarınızın üzerine 5 dakika süre ile önce yukarıdan aşağıya, sonra sağdan sola doğru kaydırın.
Eğer torbalar ve gözaltı morluklarınız varsa, yağsız göz bakım jelini, bıçak sırtı kalınlığında gözünüze sürün. Şeffaf folyodan yuvarlak diskler kesin ve gözlerinizin üzerine yapıştırıp 5 dakika bekleyin. Folyoyu çıkarın. Jelin kalanını kağıt mendille temizleyin. Gözünüzün çevresi sağlıklı ve dinlenmiş bir görüntü kazanacak, torbalar ve morluklar azalacaktır.
Şişkinlikleri, göz altı torbalarını ve halkaları azaltmak için, derideki dolaşımına arttırılması gerekir. Sabahları bu durumdan şikayetçi olanlar, gece şişkinlik giderici, dolaşım ve boşaltım sağlayıcı “kafein içerikli göz kremleri” tercihe etmelidirler. Melissa, şerbetçi otu, mürver, kuşburnu, papatya gibi bitkilerle kompres yapmak iyi sonuç verecektir.
Şişliklere karşı, parfümerilerde satılan, içi jel doldurulmuş soğuk maskeleri gece boyunca buzdolabında bekletin. Sabahları gözlerinize uygulayın. Her sabah düzenli uygularsanız, gelişmeyi siz de fark edersiniz.
Eğer bitkilerin gücünden faydalanmak isterseniz, bir tutam kuşburnunu kaynatıp, koyu bir losyon kıvamına getirdikten sonra, ılımasını bekleyin ve göz çevresine sürün. Her gün düzenli olarak uygularsanız, sonuçlarını alırsınız.
Siyah çay, gözyaşı otu ve yeşil çayla soğuk kompres yaparak, şişkinlikleri giderir ve rahatlatıcı bir etki yaratırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.