30 Aralık 2008 Salı

Zayıflamanın eğlenceli yöntemleri


Sağlıklı beslenin, sık aralıklarla yiyin ve hiç olmadığınız kadar zayıf görünün. Peki bunu nasıl sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Biz söyleyelim: Aşağıdaki önerilerimizle metabolizmanızı terbiye ederek tabii ki...

Bazı kadınların ne kadar yüksek kalorili yiyecekler tüketseler de, bir kilo bile almamaları, doğanın insanlığa yaptığı en zalim şakalardan biridir. Halbuki, pek çoğumuz bir çizburgere sadece uzaktan bakarak bile pantolonlarının daraldığını hissedecek kadar şanssızızdır. Her istediğini yiyebilen kadınları kıskanmamak mümkün değil, hele de onların metabolizmalarının biraz daha farklı çalıştığını düşünecek olursak: Metabolizma, yiyecekleri önce kaloriye çevirip, daha sonra enerji olarak yakan biyokimyasal bir süreci ifade ediyor. Bu şanslı kadınlarınki oldukça hızlı çalışıyor, ne yazık ki biz bu faktörün değiştirilemez kaderimiz olduğunu düşünüyoruz. Ama neyse ki, günümüzde yapılan araştırmalar, artık hepimizin bu işleyişi kontrol edebileceğini gösteriyor. Belki tembellik eden metabolizmanızı, hemen bir sürat motoruna dönüştüremezsiniz ama yazımızı okuyarak, onu en iyi şekilde kullanmanın yollarını öğrenebilirsiniz. 
Nasıl mı? Pittsburgh Tıp Merkezi ve Kilo Kontrolü Merkezi Yöneticisi ve The Runner's Diet (Koşucunun Diyeti) kitabının yazarı, Prof. Dr. Madelyn H. Fernstrom dinlenirken ya da çalışırken uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle bunu başarabileceğinizi söylüyor. Bunların arasında şok diyetler, delicesine spor , besin takviyeleri ya da aç kalmak yok. Birkaç kilo vermek ya da kilonuzu korumak için tüyolarımızı dikkate alın. Bunlardan birkaçını ya da tamamını uyguladığınızda işe yaradığını göreceksiniz. 

İçeceklerinizi Soğuk İçin 
"Susuz kalmak metabolizmanız dahil olmak üzere, bütün vücut fonksiyonlarınızın yavaş çalışmasına neden olur" diyor Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi Spor ve Beslenme Direktörü Leslie J. Bonci. O yüzden, günde sekiz bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin. Hatta daha fazlasını içmeniz, metabolizmanızı daha da hızlandıracaktır. İçeceklerinizi buzlu içmeniz durumunda, vücudunuz ısınmak için daha çok enerjiye ihtiyaç duyacağından, daha fazla kalori yakacaktır. 

Kardiyo Hareketlerinizi Değiştirerek Çalışın 
Sadece kardiyo yapmaktansa, kollarınızı aşağı yukarı, bacaklarınızı sağa sola doğru açıp kapayarak zıplamak, vücudunuza çok yüklenmeden kardiyo çalışmak veya koşuya çıkmak gibi değişik ve aralıklı spor aktivitelerinde bulunmak metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Bunu nasıl yapabilirsiniz? Çalışma sırasında, üç dakika kendinizi zorlayın ve takip eden üç dakika içinde yavaşlayın. "Ağır bir spor aktivitesiyle, daha az yoğun olanı değişimli olarak yaparak, 30 dakika devam edin" diye öneriyor YMCA'in Spor Araştırma Direktörü Dr. Wayne Scott. 

Egzotik Baharatlar Tüketim 
Genellikle Meksika, Tayland, Hint ve Çin mutfaklarında sıkça kullanılan ve her ikisi de kapsaisin içeren, acı kırmızı biber ile hardal tohumunun, vücudun daha çok kalori yakmasını sağladığını söylüyor Fernstrom. Bir araştırma bir çay kaşığı hardal ile bir çay kaşığı Tabasco yani acı sos tüketen kişilerin metabolizması yüzde 25 oranında daha hızlı çalıştığını kanıtlıyor. Bir restorana gittiğinizde, bahsettiğimiz baharatları içeren baharatlı tavuk veya köri soslu bir yemek sipariş edebilirsiniz. "Yemeğinize baharat ekleyerek, hem daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz hem de çok yemezsiniz" diyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.