29 Aralık 2008 Pazartesi

Bakımlı görünmenin kolay ve ucuz yolları

Ödemeleriniz yüzünden kemerleri sıkmanız mı gerekiyor?  İşte kozmetik ürünlerine çok fazla para harcamadan güzelleşmenin yolları.. Fantastik gibi gelse de düzenli uyguladığınız da gerçekten işe yarıyor.

YÜZ BAKIMI
Yüz maskeleri: Eğer kuru bir cildiniz varsa avacado ve bal maskesi ile cildinizi nemlendirebilirsiniz. 2 yemek kaşığı avakadoyu ezin ve 2 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Karışıma bir yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Cildinizin yumuşadığını göreceksiniz.

Eğer problemli bir cildiniz varsa sebzeler size yardımcı olabilir. 3 büyük havucu haşlayıp ezin ve 5 yemek kaşığı bal ya da yoğurtla karıştırın. Daha sonra yüzünüze uygulayın ve 15-20 dakika bekledikten sonra yıkayın. Cildinize ekstra bir canlılık vermek için 3 yemek kaşığı gliserin ve bir kaşık balı karıştırıp gece boyunca yüzünüzde bekletin.


Cildinizi temizlemek için: Papatya ve yonca özellikle kuru ve hassas ciltler için harika bir temizleyicidir. 60 ml kreme aynı miktarda süt ekleyin. Daha sonra karışıma iki yemek kaşığı taze veya kurutulmuş papatya ya da yonca ekleyin. Bu bileşenleri hafif ateşte kaynamasına izin vermeden yavaş yavaş karıştırın. Ateşi kapatıp iki saat bekledikten sonra karışımı buzdolabında saklayın. Daha sonra pamukla cildinize uygulayın.



Sıkılaştırıcı: Cildi ve gözenekleri sıkılaştırmak için çiğ yumurtanın beyazını göz çevresi haricinde yüzünüze uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra  cildinizi ılık suyla yıkayın. 

Nemlendiriciler: Damıtılmış birkaç damla suya birkaç damla tatlı badem yağı ilave edin. Avucunuzun ortasına dökün ve nazikçe yüzünüze sürün. Cildinizi yumuşak ve ipeksi hissedinceye kadar yüzünüzde bekletin.

Yüzü fırçalamak: Parlak bir cilt için 1 çay kaşığı gül yağını bir çay kaşığı tuz ile karıştırın. Masaj yaparak yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Bu cildinizdeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olacaktır.  Cildiniz yağlı ise, 2 yemek kaşığı kepek ve yarım yemek kaşığı kurutulmuş maya ile bir çay kaşığı taze limon suyu ve bir yemek kaşığı su ekleyin. Karışımı 2 dakika ılık suyla yıkadığınız yüzünüze göz çevresi hariç masaj yaparak uygulayın.

VÜCUT BAKIMI
Vücudunuz için şeker, eszilmiş muz ve bal karışımını cildinize uygulayın. İyi bir sonuç için karışımı, duş sırasında  ara vererek 3-4 dakika masaj yapıp vücudunuza uygulayarak bekleyin. Daha sonra vücudunuzu yıkayın ve kurulayın. Cildiniz daha parlak ve canlı hale gelecek. Genel vücut fırçalaması için badem ve kepek kullanın. Yarım kase bademi yarım kase kepek ve sıcak yeşilçay ile karıştırın. Vücudunuzu serinletmek için lavanta yağı da uygulayabilirsiniz. Yeşil çay cildiniz için iyi bir sıkılaştırıcı ve kepek de ölü derileri temizlemeye yardımcı olabilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
Dantel Modelleri Örgü Modelleri Hobi Dünyası
En güncel Kadın Giyim Moda sitesi.